אם אתם רוצים ללמוד איך לשחרר ולעצור את הנשימה מתחת למים במשך זמן רב יותר, יש טכניקות ספציפיות שיקלו עליכם. צלילה חופשית היא ספורט אקסטרים ולמידה של טכניקות החזקת נשימה דורשת הרבה אימונים ספציפיים. אנשים רבים חושבים שבגלל שאין בספורט הזה ציוד מסובך, היא יכולה להוות חלופה בטוחה יותר לצלילת מיכלים, אך לצלילה חופשית יש מערכת משלה של סכנות וסיכונים.
אם אתה רציניים לגבי צלילה חופשית, עליכם להתחיל בקורס גל 1 של מולצ'נוב, הקורס הזה מהווה בסיס למסע שלכם בעולם הצלילה חופשית, חשוב לעבור הכשרה מתאימה או לפחות יום ניסיון עם מדריך מוסמל לפני שאתם נכנסים למים בעצמכם.
טכניקות שליטה בנשימה עבור צלילה חופשית עוזרות לשלוט בנשימה ולהאריך את השהות שלכם מתחת למים בזמן צלילה. בשום שלב בחוויית הצלילה החופשית שלכם לא צוללים ללא שותף מיומן. רוב מקרי המוות בצלילה חופשית, מרמת צולל מתחיל ועד לרמות תחרותיות, נגרמות כמעט תמיד בגלל אנשים שצוללים מעבר לרמת המיומנות שלהם או ללא התמיכה הדרושה.
הטכניקות הבאות הן התייחסות מצוינת למסע שלכם להיות צוללים חופשיים בצורה בטוחה.
לפני כניסה למים:
לגוף האדם אין אינדיקציה שיכולה לאותת לנו שאנחנו נמצאים במצב היפוקסי (מחסור בחמצן), תחושת האי נעימות במהלך עצירת נשימה או בכלל, מגיעה בעקבות עלייה של פחמן דו חמצני בגוף ולא בעקבות מחסור בחמצן.
רוב האנשים יכולים לעצור את נשימתם למשך כחצי דקה בלי הרבה מתח, וממוצע של עוד דקה תוך כדי לחימה והתעלמות מהדחף לנשום.
צוללים חופשיים מאמנים את עצמם לא להיכנע לתחושה הזו ולהתעלם מעליית הפחמן הדו-חמצני העולה בגופם במהלך צלילה.
לכל אחד יש רמות שונות של יכולת כשמדובר בעצירת נשימה. גורמים חיצוניים כגון נגינה בכלי נגינה, תרגול יוגה, מדיטציה, שחייה קבועה, שירה ועישון יכולים לשנות את הזמן שבו אדם יכול לעצור את נשימתו.
בניית הסיבולת שלכם צריכה להיות תהליך איטי ומתמשך.
לפני שאתם מתחילים לצלול חופשיות, כדאי לקחת קצת זמן בלמצוא דרך שבו תלמדו להגיע לרמת מנוחה אופטימלית וכך תוכלו גם להוריד לחץ דם ולהתקדם בתחום.
לימוד טכניקות עצירת נשימה שונות כגון טבלאות O2 וCO2 יעזור לכם ממש בתחום הצלילה חופשית. אתם תתחילו לשים לב שככל שתתאמנו יותר, כך הסיבולת שלכם לעלייה ברמת הפחמן דו חמצני תעלה בהתאם והגוף שלכם יתחיל להתרגל לתחושות גם, אתם תחוו שיפור משמעותי בטווח מאוד קצר. אימונים אנאירובים עוזרים לנו להאריך את זמן העצירת נשימה שלנו, ואימוני CO2 עוזרים לנו להעמיק יותר על ידי כך שאנחנו מתרגלים גם סיבולת נפשית בנסוף לסיבולת הפיזית.
לבני האדם ולשאר היונקים יש רפלקס מיוחד שעוזר לנו לצלול לעומקים ולהישאר הרבה זמן ללא חמצן, לשינויים הפיזולוגיים האלה קוראים: "רפלקס הצלילה של היונקים". MDR
בפנים שלנו יש קולטנים שמיכולים להפעיל את הרפלקס ברגע שהגוף מרגיש שאנחנו נמצאים במים, הגוף ירצה לשמר אנרגיה ולייעל את כמות החמצן שנצרך ולכן אחד מהשינויים שיקרו לנו, זה האטה של קצב הלב,
רפלקס זה מודגם בקלות רבה על ידי טבילת הפנים שלנו במים קרים. האטה רפלקסיבית של קצב הלב שלנו תתרחש באופן כמעט מיידי.
הקורסים מועברים דרך ארגון MOLCHANOVS העולמי ונחשב לארגון צלילה חופשית המוביל בתחום בלימודי צלילה חופשית.
רוצים לשמוע עוד על עולם הצלילה חופשית?
אנחנו ב - Eilat Freedivers נשמח לענות לכם על כל השאלות שלכם ולעזור לכם להתקדם בצלילה חופשית!
Comentarios